Meteen naar de inhoud
Home » ISOCELL meer wooncomfort dankzij een goede thermische isolatie

ISOCELL meer wooncomfort dankzij een goede thermische isolatie

(c) IMS bvba @ isotech-multiservice.be
(c) IMS bvba @ isotech-multiservice.be
(c) IMS bvba @ isotech-multiservice.be

Cellulose is een ecologisch, duurzaam isolatiemateriaal met een erg lage warmtegeleidingscoëfficiënt (λD = 0,039 W/mK) en een bijzonder efficiënte en propere verwerking. Cellulose is geschikt voor de isolatie van zowel daken, wanden, zoldervloeren als plafonds. Het principe: de cellulosevlokken worden machinaal in bestaande of voorbereide holle ruimtes geblazen en vervilten daarin zonder gevaar voor verzakkingen tot een precies passende, naadloze isolatiemat. Deze houdt warm in de winter en houdt in de zomer de hitte buiten. Door het speciale inblaasprocedé geraakt het isolatiemateriaal zonder vorming van gaten zelfs tot in de verst verwijderde kanten en hoeken. Het cellulose-isolatiemateriaal wordt gewonnen uit gesorteerd krantenpapier dat wordt versnipperd tot langvezelige vlokken en als bescherming tegen schimmelvorming en aantasting door ongedierte wordt vermengd met minerale zouten. Bovendien wordt het door deze behandeling bestand tegen verrotting en brandbestendig. Isocell is geen toxisch product: het bevat geen gevaarlijke, noch chemische stoffen.

Zeer goede thermische isolatie

ISOCELL-cellulose-isolatie onderscheidt zich door een bijzonder lage warmtegeleidingscoëfficiënt. Toch is elke isolatie maar zo goed als haar zwakste plek. Daarom vult ISOCELL ook de meest smalle spleten en kieren op met een isolatiemat zonder voegen en koudebruggen als resultaat.

Cellulose

Koel in de zomer

De grote opslagcapaciteit van ISOCELL cellulose-isolatie verzekert een zeer trage doorgang van zonnestraling. Zelfs woonruimtes onder het dak blijven tot diep in de nacht koel.

Zoals de U-waarde kan men ook deze fase-verschuiving berekenen.

Deze faseverschuiving PHI geeft het aantal uren aan die een temperatuurgolf nodig heeft om van de buitenzijde tot in de woonruimte binnen te dringen.

Hoe hoger de faseverschuiving, hoe langer het duurt voor de warmte binnendringt!

Fase
Vochtregulerend

ISOCELL cellulose-isolatie kan zonder verlies aan isolatiewaarde vochtigheid opnemen in de vezels en gelijkmatig weer afgeven. Deze extra vochtopnamecapaciteit regelt het woonklimaat.

Bij renovatie of platte daken zonder ventilatie werkt ISOCELL bouwfysisch als vochtbuffer.

Daarenboven is de lucht- en winddichtheid speciaal in houtskeletbouw beter dan de klassieke vezelmatten. Uiteindelijk vervullen de natuurlijke eigenschappen van de cellulosevezels, gecombineerd met de ISOCELL inblaastechnologie, de hoogste eisen op het gebied van woonklimaat en energiebesparing.

Goede geluidsisolatie

Ook hier levert de naadloze en dichte cellulose-isolatie een groot voordeel. In proefopstellingen in scheidingswanden levert zij tot 7 dB hogere geluidsisolatie op ten opzichte van vezelmatten.

 Grote vuurweerstand

Dagelijks bewijst zich de ISOCELL cellulose-isolatie zelfs in vuurweerstand tegenover de klassieke isolatiematten. De met succes uitgevoerde vuurweerstandstesten F30 tot F90 zijn hiervan het bewijs.

Door de EN classificatie B-s2-d0 bereikt ISOCELL cellulose-isolatie een van de best mogelijke waarden voor brandbare isolatie.

Vuurweerstandstests aan het Instituut voor Brandpreventie en Onderzoek GMBH in Linz, evenals zelf uitgevoerde tests bevestigden dit.

ISOCELL cellulose-isolatie brandt niet. Hoogstens verkoolt de buitenste laag.

Met respect voor de natuur

Iedereen weet dat men door een goede isolatie niet enkel warmte-energie bespaart maar tevens hierdoor ook de natuur respecteert. Zelfs tijdens de productie is de ISOCELL-cellulose-isolatie ecologisch de beste:

In vergelijking met andere isolatiematerialen zoals polystyreen of glasvezels is de primaire energie nodig voor de productie veel lager. Men heeft slechts een zesde deel energie nodig in vergelijking met polystyreen en een derde in vergelijking met glasvezels.

WOODYCELL de inblaasisolatie uit houtvezels

WOODYCELL is een natuurlijk isolatiemateriaal uit houtvezels, bevat geen twijfelachtige stoffen of toevoegingen en voelt aangenaam warm aan. Door het lage energieverbruik bij de productie is WOODYCELL ecologisch gezien niet te overtreffen. Isolatiemateriaal voor alle toepassingen, nieuwbouw, renovatie, schuine daken, plafonds van bovenverdiepingen, valse plafonds, buiten- en binnenwanden…

Woody