Meteen naar de inhoud
Home » Vernieuwen en onderhouden van gevels

Vernieuwen en onderhouden van gevels

Met IMS, de specialist in isolatie– en renovatietechnieken

Hydrofoberen voorkomt vocht in gevelconstructies en geeft verontreiniging geen kans! 

Vocht is vijand nummer één van veel bouwmaterialen. Slagregens kunnen er zo toe leiden dat de gevel van je huis vervelende ongemakken gaat vertonen zoals schimmel- en zoutuitslag, vorstschade en mos- en algengroei. Om het risico hierop te beperken, kunnen we de gevel vochtwerend maken. 

Bakstenen en betonnen muren blijven in betere conditie wanneer verontreiniging geen kans krijgt om in de poreuze ondergrond te dringen. 

Daardoor kunnen een aantal gebreken worden voorkomen 

  • Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel 
  • Witte vlekken door zoutuitslag 
  • Vorstschade: een poreuze gevel neemt meer water op en bevroren water zet maar liefst 10% uit 
  • Verminderde isolatiewaarde van de gevel 
  • Hardnekkige mos- en algengroei 

Om uw gevel dus in goede staat te houden is het van belang dat u uw gevel laat impregneren. Uiteraard kunnen wij u informeren over de methoden en de juiste materialen die bij uw situatie passen. 

De gevel van uw woning is het visitekaartje waarmee u de eerste indruk maakt. Bij het onderhouden van gevels spelen diverse zaken een belangrijke rol. Denk hierbij aan de soort vervuiling, de hoeveelheid vervuiling, de conditie van het voegwerk en de soort ondergrond. Iedere gevel is anders en vraag ook een aanpak die afgestemd is op de situatie. 

Wij adviseren dan ook altijd vooraf een afspraak te maken zodat uw situatie grondig geïnspecteerd kan worden zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat 40% van de bouwschadegevallen ontstaan door vocht. Het voorkomen van vocht in de gevelconstructie is daarom heel belangrijk. Hydrofoberen is één van de methoden om de strijd met vocht aan te gaan. 

Tevens in het van belang dat de zoutuitbloeiingen, als- en mosgroei verwijderd worden van de gevel omdat deze schade aanbrengen aan het gevel- en voegwerk. 

Vraag online uw offerte aan

Voor deskundig en professioneel advies kan u ons steeds bereiken op:
0479 329 692
0476 489 868

of via e-mail naar info@isotech-multiservice.be